Bore.nl migreert bedrijven van Windows naar Linux Ubuntu, om veiliger, goedkoper en efficiënter te werken.

Terwijl Microsoft zich de laatste jaren steeds meer heeft toegelegd op het vergaren van data (al dan niet in de cloud), heeft Ubuntu zich gericht op gebruikersvriendelijkheid. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Door de brute kracht van Linux, gecombineerd met het gebruikersgemak van de laatste versies van Ubuntu, zijn midden- en kleinbedrijven steeds vaker geneigd de overstap te maken. Niet in de laatste plaats omdat het hart van de meeste organisaties, het netwerk, vaak al op Linux draait.

Op het eerste gezicht lijkt dit een spannende aangelegenheid, omdat Linux/Ubuntu voor de meeste gebruikers onontgonnen terrein is. De beslissing om de stap te maken wordt vaak eenvoudiger na een demonstratie: de bekende hardware en software blijven functioneel, en heden ten dage zijn de meeste programma's ook als Linux-variant beschikbaar. Als dit onverhoopt niet het geval is, blijken de krachtige emulators van Linux tot nu toe alle (!) gewenste programmatuur aan te kunnen.

En Microsoft Word-documenten? Excel-spreadsheets? Powerpoint-presentaties?
Ze zijn allemaal leesbaar en uitvoerbaar met het krachtige LibreOffice. Deze software werkt zo intuïtief, dat de meeste gebruikers slechts enkele minuten nodig hebben om het hen eigen te maken.

Linux is wel onafhankelijk, betrouwbaar, veilig, en stuurt geen informatie door naar het hoofdkantoor onder het mom van productverbetering. Linux en Ubuntu zijn gratis, en de meest gebruikte software ook.

Zo betaalt u niet meer voor software aan een bedrijf dat dezelfde software gebruikt om data te verzamelen over gebruikers en hun handelingen.

Een demonstratie is vrijblijvend en in de sfeer van Linux gratis.